Bodemisolatie: de oplossing voor vochtproblemen in uw huis! 

 

Veel woningen zijn gebouwd boven een vochtig gat in de grond. Vanwege de onderdruk zuigt de woning aan de kruipruimte. Deze lucht bevat veel vocht en ook radongas dat uit de bodem ontsnapt. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, zorgt u in huis voor een beter en gezonder leefklimaat. 

Door bodemisolatie bespaart u direct op de stookkosten, woont u comfortabeler en gezonder. Bovendien investeert u in de levensduur van uw huis en in het milieu.

 

Voordelen duurzame bodemisolatie: 

  • Deze isolatie maakt een einde aan vochtproblemen in huis 
  • Deze isolatie geeft schimmel en bacteriën geen kans meer 
  • Bespaar tot wel 20% op uw energierekening, omdat de kruipruimte sneller opwarmt 
  • Geschikt voor huizen van alle bouwjaren 

Wat is bodemisolatie? 

 Er is een verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie. Beide worden ook wel kruipruimte isolatie genoemd. Dit komt omdat deze vorm van isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte.

Wanneer de kruipruimte van uw woning te laag is, dan kunnen wij toch uw bodem isoleren door EPS parels in de kruipruimte aan te brengen.  

 

Isolatiewaarde HR +++ Parels

Dikte                      RD waarde (isolatiewaarde)

15cm                     3,9

20cm                     4,8

25cm                     5,7

30cm                     6,9

 

Vloerisolatie Tecnopol (water gedragen schuim, open en gesloten cel)

 

Wat is isolatieschuim?

Isolatieschuim is een isolatiemateriaal dat vloeibaar wordt aangebracht, meestal tegen de onderkant van de vloer. Wanneer het in aanraking komt met lucht zet het uit en wordt het hard. Je kunt het dus tegen de meeste oppervlakten probleemloos aanbrengen zonder dat je hiervoor verdere bevestiging nodig hebt. Dit is handig vooral als het oppervlak bijvoorbeeld balken, gewelven en leidingen bevat. Door het isolatieschuim simpelweg rondom deze obstakels aan te brengen zal het probleemloos aansluiten. 

  • Ecologisch (op waterbasis)
  • Open celstructuur
  • B2 (E) brandreactie
  • Gemakkelijke en hoge applicatiesnelheid
  • Naadloos, geen warmtebrug
  • Er groeien geen insecten en schimmels
  • Uitstekende thermische isolatie voor een lange tijd
  • Hoge energiebesparing
  • Waterdampdoorlaatbaarheid

Er wordt standaard een dikte gespoten van 12 tot 15 cm. Dit geeft een RD Waarde van 3,95

Spouwmuurisolatie

 

Werkwijze spouwmuurisolatie met Aminotherm Isolatiefoam

Allereerst beginnen onze isolatiemonteurs met het boren van kleine boorgaten op de kruisingen van voegen. Vervolgens wordt Aminotherm Isolatieschuim in lagen van beneden naar boven in de spouwmuren geblazen. Het materiaal onttrekt zich van vocht en wordt een solide naadloze harde isolatie in uw spouwmuur. De gevulde gaten worden vervolgens met een op kleur gemengde voegmortel weer dichtgezet. Indien uw woning een kruipruimte heeft kunnen er wanneer nodig ook extra ventilatieroosters worden geplaatst.

Kosten voor spouwmuurisolatie met Aminotherm Isolatiefoam

Bij spouwmuurisolatie zijn meerdere factoren prijs bepalend. Allereerst wordt er gekeken hoeveel m2 muuroppervlakte er aanwezig is en de op te vullen ruimte wordt bepaald. Maar er komen nog andere kosten bij zoals arbeidskosten, machinekosten en in sommige gevallen zijn ook een hoogwerker of steiger noodzakelijk om de klussen veilig uit te kunnen voeren. Op dit moment kunt u nog profiteren van het lage BTW tarief op arbeidskosten voor spouwmuurisolatie.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie met Aminotherm Isolatiefoam

De voordelen van Enverifoam hangen direct samen met de product eigenschappen van dit isolatiemateriaal:

  • Hoge isolatiewaarde
    • Brand klasse B NEN-EN 13823 zeer moeilijk brandbaar
    • Waterafstotend
    • Damp doorlatend / ademend
    • Geur neutraal
    • Geluiddempend
    • Dicht de spouw naadloos af.
    • Geen chemische blaasmiddelen nodig om het aan te brengen

Minerale wol                                      HR +++ parels                                            Enverifoam

Zolderisolatie

Waarom zolderisolatie plaatsen?

De zolder isoleren loont! Een gemiddeld huishouden kan door zolderisolatie te plaatsen jaarlijks 800-1000 m³ aardgas besparen. De kosten die je voor het plaatsen van de isolatie moet betalen verdien je dus relatief snel terug. Verder zal het wooncomfort sterk toenemen omdat er minder warmte via de zolder verloren gaat. Ook wordt de zolderruimte door het verbeterde binnenklimaat aantrekkelijk voor gebruik als woonruimte.

Zolderisolatie plaatsen is ongetwijfeld een van de beste isolatiemaatregelen die je kan nemen. Door het isoleren van een dak of zoldervloer kan je 25 tot 30% energie besparen en dat betekent op jaarbasis al gauw een besparing van honderden euro’s.

 

Zolderisolatie met PIR platen

Dakisolatie: Hiervoor kies je best wanneer je de zolder wil gaan gebruiken als opslagruimte of woonruimte. Het comfort op de onderliggende ruimtes zal sterk toenemen en je zal veel energie kunnen besparen.

 

PIR isolatie, ook wel polyisocyanuraat genoemd, is een hard kunststofschuim dat bekendstaat om zijn hoge isolatiewaardes. 

Pir 2 zijdig aluminium veelal gebruikt voor opslag zolders                 Pir + gipsafwerking veelal gebruikt voor woonzolders

Zolder geïsoleerd met PIR-platen                                                              Zolder geïsoleerd met PIR-platen afgewerkt met gips

 

Pif isolatie, wat is het?

De veelzijdige PIF isolatiefolie is een innovatieve, hoogwaardige en duurzame thermische isolatiefolie. Het bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie (polyethyleen) met luchtkussentjes ertussen.

De folie zorgt voor terugkaatsing van de warmte, terwijl de luchtkussens zorgen voor een geleidelijke afname van temperatuur per laag. Ideaal als dakisolatie

Met PIF isolatie kunt u flink besparen op uw energiekosten en door het ISSO-kwaliteitscertificaat is de isolatiewaarde gegarandeerd voor de levensduur van uw huis.

PIF dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een van de grootste warmtelekken van uw huis. Uw zolder isoleert u het makkelijkst met dakisolatie.  . Supermakkelijk! Het product is direct te bevestigen op de houten balken van het dak, waardoor u op een snelle manier het comfort van uw huis vergroot. Extra afwerking is niet nodig. Met PIF iso fast creëert u een meer constante temperatuur op zolder: lekker warm in de winter en koel in de zomer.

 

PIF 6 cm    RD waarde 3,52 

PIF 8 cm    RD waarde 4,16

PIF 10 cm  RD waarde 4,81